Macromould har ny ägare

19 December 2012

Kära kund. Vi är glada att kunna meddela att vi har en ny ägare. Macromould har köpts av Bandstål, under ledning av Torbjörn Nilsson.

Den nye ägaren
Bandstål är liksom Macromould baserat i Bångbro och har en historia som sträcker sig tillbaka till 1872. Bolaget är stabilt förankrat i kommunen och har ett gott anseende. Nuvarande Vd är Torbjörn Nilsson och när han kom in i bilden på Bandstål såg det ganska mörkt ut, men med rätt metoder och rätt anda fick han vänt på skutan och förde Bandstål till framgång. I dagsläget är bolagets riskbärande kapital ca 30 mkr. För att lyckas med denna räddning genomförde Torbjörn en rad organisatoriska förändringar, bland annat ökade han försäljningen genom att fokusera på kundbehov och service. Han reste även runt till kunderna och presenterade ett nytt upplägg för verksamheten vilket fick ett bra genomslag.

Bandstål har en smidig organisation med korta beslutsvägar och högt i tak. Tack vare förmågan att ta fram innovativa lösningar och produktionsmetoder är bolaget föregångare i sin bransch. Till Macromould kommer den nye ägaren att ta med sig sina många erfarenheter, sin stabila ekonomi samt förmågan att hitta nya vägar.

För att aldrig stå tomhänta om något skulle hända någon kund eller leverantör arbetar Bandstål med många kontakter samtidigt. Detta är också en av de organisatoriska grundpelarna som Bandstål tar med sig in i verksamheten hos Macromould.

Macromoulds expertis tillsammans med Bandståls styrkor
Macromould har med sin personal och sina femaxliga CNC-fräsar möjligheter att skapa modeller till de flesta användningsområden, men fokus har legat i att arbeta med båtar. Det är här den stora förändringen ska ske, säger Torbjörn. Macromould har potentialen att bli en riktigt stor leverantör av modeller till väldigt många branscher och i och med att Bandstål äger lokalerna som Macromould arbetar i – och hela den intilliggande industrifastigheten – finns det inga hinder för expansion.

Macromould har tidigare visat att de kan göra pluggar till båtar, lastbilar, stålgjutgods, betong, geologiska modeller, statyer, moduler till utställningsmontrar… Det är egentligen bara fantasin som sätter stopp på vilka modeller Macromould kan producera – och den nye ägaren har en livlig fantasi!

2009 Blev Torbjörn utsedd till Entrepreneur of the Year i Närke/Värmland med motiveringen: ”Har i en mogen bransch anslagit en ny ton, lyft servicenivån till oanad höjd och på ett bragdartat sätt vänt ett krisföretag till en framgångssaga. Han är ett föredöme med ett stort personal- och samhällsansvar”

Vi känner oss trygga under Bandståls vingar, och under Torbjörns ledning är vi övertygade om att det här skeppet ska kunna lasta ny last, ta sig upp på land och färdas mot nya destinationer. Som sagt, det är bara fantasin som sätter stopp för vad vi kan åstadkomma tillsammans!

Kontakta oss

Box 118, SE-714 22
Kopparberg

+46(0)580-123 40

info@macromould.se

Facebook

Macromould på Facebook