companyLogo

Macromould köper ny fräsmaskin!

Belotti VEGA Series

Vi funderade länge och väl på vilken slags maskin vi behöver och kom till slut fram till att en Belotti Vega20062 är den perfekta kompromissen för oss.

Vega är en avancerad 5-axlig maskin speciellt framtagen för automotive- och aerospacekunder. Maskinen kombinerar en hög precision med ett stort maskinområde(se nedan för mått och toleranser).

I och med den nya maskinen så fördubblar vi vår kapacitet samtidigt som vi får in en maskin med än bättre precision. Investeringen medför att vi kan fortsätta vår tillväxt och ta oss an nya utmaningar på nya marknader.

I detta nu håller vi på och förbereder ytan där maskinen ska stå. Vi gjuter ett fundament i betong, för maskinen, i syfte att uppnå än bättre precision i fräsningen. I samma veva planerar vi om vårt flöde för att få ett bättre flyt i produktionen.

Maskinen är för tillfället under tillverkning i norra Italien, vi kommer att åka dit för att göra en FAT (factory acceptance test) under december månad. Sedan kommer maskinen att skickas till Sverige för installation och inkörning. Vi räknar med att maskinen är installerad och inkörd under februari månad.