Våra tjänster

Design, produktion och affärsnytta

Vi på Macromould stödjer våra kunder i deras utvecklingsarbete och tillverkar modeller och formar till allt från båtar och geologiska modeller till teaterkulisser. Vår erfarenhet säger oss att design, produktion och affärsnytta går hand i hand.

CNC Fräsning

Macromould fräser och tillverkar modeller och verktyg i olika material för bland annat komposit, gjuteri och designindustrin i våra 5-axliga fräsar. Vi har möjlighet att fräsa i många olika material men jobbar mestadels i trä, modell block, lera, EPS, Pur och Epoxy-pastor med EPS som bas

3D Scanning

Med vårt portabla 3D-Scanning system från Creaform, kan vi leverera verktyg och modeller med mät och yt-protokoll.

Det kan med fördel användas som ett kreativt verktyg i er produktutveckling.

Formtillverkning

Kravet på korta ledtider i hela tillverkningskedjan skapar en stor efterfrågan på färdiga formar. Vi har byggt upp en process som ger kunden den mest kvalitativa och lönsamma lösningen.

Båtpluggar

Med vår avancerade teknik och erfarenhet av stora modeller, upp till 25 x 6,5 x 2,5, kan vi fräsa pluggar för skrov, däck och övriga pluggar till hela båtar. Allt från minsta inredningsdetalj till de största komponenterna.

Design

Vi utför modelleringsarbeten och kan även hjälpa till och projektleda mer omfattande designuppdrag, där vi plockar in kompetens från vårt externa nätverk.

Flygindustri

Vi tillverkar 5-axligt frästa verktyg och formar med hög precision för flygindustrin. Vi har kapacitet att hantera även de största detaljerna.

Automotive

Vi kan leverera 5-axligt frästa modeller och verktyg väl anpassade för bilindustrin. Vår främsta kompetens och erfarenhet finns inom flak, kåpor och prototyper.

Övrig komposit

Endast fantasin sätter stopp för vad Macromould kan tillverka. Vi arbetar inom olika områden som racing, flakkåpor, designprodukter, pooler, tankar, flyg, fordon och övrig kompositindustri.

CAD

Vi hjälper dig på vägen från idé till verktygs anpassning och färdigt produkt.

Vindkraft

Macromould kan tillverka pluggar för vingar och andra detaljer som används inom vindkraft.

Gjuteri

Tillverkning av gjuterimodeller och kärnlådor samt EPS-modeller för fullformsgjutning.

Övrigt

Macromould tillverkar allt från Mock-up modeller, skal- och verifieringsmodeller till kulisser och dekorer till film- och teaterindustrin. Skumkärnor i olika material för tillverkning av byggelement, frästa modeller/formar för betonggjutning. Byggindustri. Arkitekt- och landskapsmodeller för visualisering eller varför inte modeller för reklam- och mässdekorer. Ge oss gärna en utmaning!


Utmana oss gärna!

Fyll i formuläret så hör vi av oss.

Godkänn att du tagit del av vår integritetspolicy och cookie policy.