Nyheter

Svensk Kompositförening nätverksträff  24 February 2020

31 mars – 1 april håller Svensk Kompositförening nätverksträff i Grythyttan och Kopparberg med temat Verktyg- och Robotteknik. Som en del i programmet kommer Macromould stå som värd för studiebesöket 1 april. Läs mer och anmäl dig här

Macromould köper ny fräsmaskin!  26 October 2018

Macromould har betsällt en ny fräsmaskin! Vi funderade länge och väl på vilken slags maskin vi behöver och kom till slut fram till att en Belotti Vega20062 är den perfekta kompromissen för oss. Vega är en avancerad 5-axlig maskin speciellt framtagen för automotive- och aerospacekunder. Maskinen kombinerar en hög precision med ett stort maskinområde(se nedan… Läs mera »

Hampus Böe, ny COO på Macromould!  25 October 2018

Hej Hampus, välkommen till Macromould! – Tack så mycket för det, ska bli riktigt spännande. Berätta kort om dig själv, vem är Hampus Böe? – Jag är en kille på 26 år från Hällefors, utbildad högskoleingenjör inom Materialteknik, Produkt- och Processutveckling. Har jobbat under drygt fyra år med i huvudsak processutveckling, kvalitet samt under senare… Läs mera »

MACROMOULD SÖKER NYA MEDARBETARE INOM CAM-BEREDNING   7 May 2018

Macromould Modell & Form AB söker nu en kunnig CAM beredare. Du som söker tjänsten kommer få jobba med cam-beredning mot kunder inom olika spännande branscher. Så som företag inom ”marine & automotive design”. Många av våra kunder är ledande aktörer inom sin nisch. Läs mer om vår verksamhet här på hemsidan. Till vårt team i… Läs mera »

Macromould söker ny medarbetare  11 January 2018

Vad söker du? Att arbeta i en omväxlande miljö där man blandar teknik med fysiskt arbete? Att tillsammans med andra utvecklas som individ? Att lösa uppgifter som kräver millimeterprecision, nyfikenhet och samarbetsvilja? Macromould Modell & Form AB är en modell- och formtillverkare beläget i Kopparberg, företaget startades 1998 och var först i Europa med 5-axlig… Läs mera »

Macromould söker ny medarbetare inom CAD/CAM   5 December 2017

Macromould Modell & Form AB söker nu en kunnig CAD/CAM beredare. Du som söker tjänsten kommer få jobba med cam-beredning mot kunder inom olika spännande branscher. Så som företag inom ”marine & automotive design”. Många av våra kunder är ledande aktörer inom sin nisch. Läs mer om vår verksamhet här på hemsidan. Till vårt team i… Läs mera »

BESÖK OSS PÅ Campusmässan i Örebro   7 February 2017

8-9 februari kommer vi ställa ut på Campusmässan i Örebro tillsammans med vårt moderbolag Sebbot Invest.  Kom gärna och besök oss i vår monter 28. Öppettiderna för mässan är kl 10-16   Läs mer om Campusmässan genom att  klicka här.

Macromould Investerar i 3D printer   3 February 2017

Macromould har alltid varit ett innovativt företag som vill ligga i framkant och följa utvecklingen på nära håll. 3D printers har kommit starkt de senaste åren och utvecklas i snabb takt. ”Det är en spännande teknologi och vi vill vara med och lära oss den redan på ett tidigt stadie.” Säger CEO Benjamin Berner Macromould… Läs mera »

Benjamin Berner ny CEO  30 January 2017

Benjamin Berner går från att tidigare varit COO till att bli vår nya CEO. Tidigare CEO Gustaf Ekström blir kvar inom Sebbot koncernen men går över till på vårt systerbolag CNC Quality. ”Benjamin som har varit hos oss i snart två år och visat att han är redo att axla helhetsansvaret fullt ut” Säger Macromoulds… Läs mera »

Besök oss på Elmia Subcontractor  24 October 2016

8-11 november kommer vi ställa ut på Elmia Subcontractor i Jönköping. Kom gärna och besök oss i vår monter A05:27. Elmia Subcontractor är norra Europas ledande mässa för underleverantörer inom den tillverkande industrin. Här samlas årligen 1200 utställare från 30 länder och 15 000 besökare. Läs mer om Elmia Subcontractor genom att klicka här.    

Nyhetsbrev augusti.  26 August 2016

Här hittar du augusti månads nyhetsbrev!

Projektledare sökes   7 October 2014

Projektledare – CAD/CAM Macromould AB Macromould Modell & Form AB är en modell och formtillverkare beläget i Bångbro strax utanför Kopparberg. Macromould Modell & Form AB fräser, bearbetar, marknadsför och säljer verktyg mot i huvudsak kompositbranschen. Våra kunder finns främst i Skandinavien och i rådande marknadssituation försöker vi att bygga ett industriellt konkurrenskraftigt bolag för… Läs mera »

Certifieringsrevision genomförd!  13 August 2014

Vi har nu genomfört första revisionen för ISO certifiering (dokumentgranskning) med positivt resultat. Vi är rekommenderade att gå vidare för en slutlig revision som är planerad i mitten av Oktober. Vi ser fram emot att bli certifierade mot kvalitet, miljö samt arbetsmiljö!

Ungdomspraktikant sökes   4 August 2014

Macromould Modell & Form AB är en modell och formtillverkare beläget i Bångbro strax utanför Kopparberg. Macromould Modell & Form AB fräser, bearbetar, marknadsför och säljer verktyg mot i huvudsak kompositbranschen. Våra kunder finns främst i Skandinavien och i rådande marknadssituation försöker vi att bygga ett industriellt konkurrenskraftigtbolag för att nå en större marknad inom… Läs mera »

JEC och epoxymaskin  20 March 2014

Efter tre spännande dagar på JEC i Paris är vi hemkomna med utökad energi  för att utveckla verksamheten än mer. Det är spännande att se alla innovativa lösningar i komposit och inse vad som kommer bli framtidens efterfrågan när det gäller modeller och formar. Vi har nu en bekräftelse på att vår Epoxymaskin är beställd…. Läs mera »

Dags för JEC!   7 March 2014

Nu på tisdag, den 11 mars, inleds JEC mässan i Paris och varar fram till den 13 mars. Vi kommer vara på plats och ställa ut under mässan. Om ni också är där, hör gärna av er till oss och boka ett kort möte.  Vi finns i monter Pavilion : 7.3 Stand nummer: N82. Läs mera »

Allt för sjön – 28 februari  24 February 2014

Nu på fredag den 28 februari inleds den årliga båtmässan Allt för sjön i Älvsjö. Vi kommer att vara på plats på fredag under branschdagen tillsammans med vår samarbetspartner Nitra Boats. Om ni planerar att vara där hittar ni oss i monter C16:22.  

Stor premiär för nya Nimbus 405 Coupé  23 January 2014

I helgen presenterade Nimbus sin nya 405 coupé modell på Boot Düsseldorf mässan. Den nya modellen är Nimbus största coupébåt hittills. Båten är byggd på samma koncept som 365 coupé som belönades med European Power Boat of the Year 2012. Under förra året var vi på Macromould Modell & Form AB med och byggde pluggar för… Läs mera »

Autosport International  16 December 2013

Den 9-10 Januari kommer vi att ställa ut på Autosport International i Birmingham. Autosport International är den största bilmässan i Europa och täcker alla olika typer bilar, bland utställare kan man finna allt från go-kart till formel 1 bilar. Att besöka mässan ligger i våran linje för att förstå den internationella efterfrågan och bredda vår… Läs mera »

Dags för Euromold  29 November 2013

Nästa vecka, med start tisdag, är det dags för Euromold! Vi kommer att åka till Frankfurt för att ställa ut! Euromold är den ledande mässan inom skapandet av modeller, verktyg, design och applikationsutveckling. Vi ser fram emot möjligheten att skapa internationella kontakter och om ni har vägarna förbi, tveka inte på att besöka vår monter!… Läs mera »

Elmia SUBstance  30 October 2013

Inför Elmia Subcontractor släpper arrangören en tidning med intressanta reportage inför mässan. Bland annat genomfördes en intervju med Torbjörn Nilsson om Macromould Modell & Form AB och Bandstål AB. Följ länken nedan för att komma till artikeln (sid. 12-13). http://np.netpublicator.com/netpublication/n88201668 Mässan pågår mellan den 12-15 november, hoppas ni kommer dit och besöker oss!    … Läs mera »

JEC Europe 2014   1 October 2013

Som ytterligare ett steg i ledet i att växa och hitta nya målgrupper kommer vi på Macromould mellan den 11-13 Mars 2014 att ställa ut på JEC mässan i Paris! Vi ser våra besök på Euromold och JEC som möjligheter att bredda både vårt utbud och kunskapsområde. Komposit har många användningsområden och vi känner att… Läs mera »

Macromould ställer ut på Elmia Subcontractor och Euromold!  28 August 2013

Vi på Macromould kommer att, tillsammans med vårt moderbolag Bandstål AB, ställa ut på Elmia Subcontractor 12-15 november. Kom gärna dit och besök oss, ställ frågor och testa vår lösningsförmåga! Den 3-6 december är vi på plats i Frankfurt och ställer ut på Euromold. Vi ser det som en möjlighet att knyta kontakter utanför Norden… Läs mera »

Ny anställd på Macromould!  20 August 2013

Macromould modell & form AB har nyligen anställt en ny förmåga. Lars Nyström kommer senast ifrån Sandvik Nora AB och har tidigare jobbat på Form & Tools AB och Linde Modell AB. Lasse har en bred erfarenhet av form och modelltillverkning och bidrar med sin kreativitet i Macromoulds anda att bredda utbudet och vända sig… Läs mera »

Nya investeringar!  12 August 2013

Nyligen har vi på Macromould investerat i en megaplot EPS tråd-såg för att på ett enklare och mer hanterbart sätt kunna utföra enklare figur och utställningsarbeten. Investeringen går i linje med Macromoulds vilja att kunna erbjuda högre kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt.   Vi har också investerat i ett larm och passagesystem för att höja… Läs mera »

Semesterstängt V.28-31  24 June 2013

Vi på Macromould modell & form AB har semesterstängt V.28-31 och är åter den 5 augusti. Under den perioden kan ni kontakta Emil Andersson på +46 (0) 70 674 675 1 Trevlig sommar! /Macromould modell & form AB

Macromould på resa  20 June 2013

Under vecka 22 genomförde vi på Macromould modell & form AB en studieresa hos maskinproducenter i Tyskland och Italien. Syftet med resan var att analysera möjligheterna att investera i en ny maskin för fräsning av mindre modeller. Vid investering kommer den nya maskinen också ge oss möjligheten att höja kvaliteten och minska ledtiderna i samtliga… Läs mera »

Kvalitet och miljö  19 June 2013

Under våren 2013 har vi påbörjat ett arbete med syfte att kvalitets och miljöcertifiera Macromould modell & Form AB. Målsättningen är extern tredjepartcertifiering under första halvåret 2014. Kvalitetssystemet bygger på ISO 9001:2008 vilket är en standard som ger vägledning och ställer krav på företag som upprättar kvalitetsledningssystem. Miljösystemet bygger på ISO 14001:2004 vilken är En standard som hjälper… Läs mera »

Macromould har ny ägare  19 December 2012

Kära kund. Vi är glada att kunna meddela att vi har en ny ägare. Macromould har köpts av Bandstål, under ledning av Torbjörn Nilsson. Den nye ägaren Bandstål är liksom Macromould baserat i Bångbro och har en historia som sträcker sig tillbaka till 1872. Bolaget är stabilt förankrat i kommunen och har ett gott anseende…. Läs mera »

UTMANA OSS GÄRNA!

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss!


Kontakta oss

Box 118, SE-714 22
Kopparberg

+46(0)580-123 40

info@macromould.se

Facebook

Macromould på Facebook